LEGO Vores runde Jord 21332 - kommer til februar

2022-01-12

Til venstre den originale LEGO IDEAS globus. Til højre den kommende officielle model.

I et lækket russisk LEGO-katalog er offentligheden blevet bekendt med udgivelsen af den længe ventede LEGO globus. På billedet til højre ses det kommende sæt, og det forventes at komme officielt til salg til februar, måske endda allerede 1. februar.

Opdatering 18. jan 2022: LEGO har nu offentliggjort alle oplysninger om sættet, og det kan hermed bekræftes at det kommer til salg d. 1. februar 2021. Sættet har fået navnet "Vores runde jord", så jeg formåede ikke at ramme rigtigt med det danske navn. Se eventuelt lidt flere detaljer om sættet her: LEGO 21332 Vores runde jord.

Den nye LEGO globus - hvad ved vi?

I skrivende stund er det fortsat begrænset hvad vi har af information om det nye sæt. Vi ved dog med sikkerhed, at sættet får nummer 21332 og at det får den engelske titel "The Globe". Mit bedste bud er at det på dansk kommer til at hedde "Globussen", men andre bud kan også være "Globus" eller f.eks. "Jordkloden".

Det er også endnu uvidst hvor mange klodser globussen kommer til at bestå af, men når man sammenligner de to billeder, så vil jeg tro at der er mindst ligeså mange klodser i den officielle version som der er i den originale, hvilket er 2060. Det ser også ud til at dimensionerne er nogenlunde ens på det to modeller.

I det hele taget ser det ud til at LEGO Gruppen har været nogenlunde tro mod originalen, hvilket jo er godt, da det er den fans har stemt på. Det ser ud til at de har arbejdet på at gøre modellen mere detaljeret og realistisk, da der f.eks. nu fremgår at der er ørken i Afrika, og desuden ser kontinentet ud til at være dimensioneret mere virkelighedstro. LEGO har også justeret farverne, så de er mere vibrante og farverige, hvilket egentlig ikke kommer som nogen overraskelse, da vi også så dette ved Middelaldersmedje 21325.

Det bliver spændende at få afsløret alle detaljer om globussen. Der kommer sandsynligvis en længere anmdeldelse af sættet her på siden når det er udgivet.

Historien bag LEGO globussen

Tilbage i starten af 2020 indsendte den franske student Guillaume under brugernavnet Disneybrick55 sin originale idé om en LEGO globus til LEGO IDEAS platformen. Det er denne globus du ser til venstre på billedet i toppen. Guillaume ville med projektet skabe noget dekorativt og samtidig gøre det til en lærerig oplevelse med detaljer omkring verdenshave og kontinenter.

Det stod hurtig klart, at ideen om en jordklode i LEGO var original og meget interessant, for allerede i maj samme år opnåede Guillaume at få 10.000 støtter til projektet. Få måneder efter i september 2020 blev det annonceret, at LEGO Globus, eller Earth Globe på engelsk, ville blive sendt i produktion.

Her godt og vel halvanden år efter tyder det nu på at sættet er lige på trapperne. Det kan umiddelbart virke som lang tid efter at projektet blev godkendt, men det er faktisk ikke unormalt, da LEGO Gruppen går meget op i at redesigne og tilpasse ideen til firmaets designprofil og principper. LEGO skrivemaskinen (21327) er et andet eksempel på et LEGO Ideas sæt, som tog rigtig lang tid for LEGO Gruppen at udgive.

Du kan se Guillaume's oprindelse globus her.